İklimlendirme sistemleri ses izolasyonu ile cihazlarınıza verim kaybettirmeden ses izolasyonu sağlamış olursunuz.
Havalandırma ve soğutma cihazlarınızı,sosyal yaşam alanlarından uzaklaştıramıyorsanız ve resmi değerleri üzerinde bir gürültü değeri alıyorsanız ses yalıtımının yapılması gerekmektedir.Bu ses yalıtımı gerek profesyonel bir şekilde sessiz kabin içerisine almaktadır yada ses duvarı imalatı ile yapmaktır.
Sessiz kabin imalatı: Profesyonel bir cihaz kapatma kabini uygulanmaz ise cihazlarınızdan bir süre verim alamaz yada cihazlarınız fazla ısınma sonucu arızalar verecektir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için teknik ofisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Kabin imalatı için makine mühendislerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda cihazınıza özgü çizimler hazırlanmaktadır. Çelik konstrüksiyonlar hazırlanarak dıştan içe doğru tercih ettiğimiz malzemeler aşağıdaki gibidir,
0,5mm saç levha,6mm sismik ses bantı, ses kesici sünger, akustik yanmaz sünger,6mm sismik ses bantı,0,5mm perforasyona uğramış sac levha
Tabiki cihazların hava emiş ve atışı için uygun alanlarda akustik menfez ve cihaza erişim için akustik menfez kapı konumlandırılmalıdır. İhtiyaç halinde akustik susturucular egzoz ağızlarına uygun şekilde üretilip takılmalıdır.
Alan içerisinde hava dolaşımını sağlayan borularda ise akustik sünger sarım işlemi ile kusursuz bir ses izolasyonu sağlamış olsunuz.
İklimlendirme sistemindeki gürültü kaynakları;
– Elektrik motorları,
– Fanlar,
– Pompalar gibi hareketli elemanı olan makineler,
– Damper ve menfezler,
– Vanalar gibi içerisinden akışkan geçince gürültü üreten elemanlardır.
Bu cihazlardan yayılan gürültü ve titreşimler aşağıda gösterildiği gibi bina içerisinde yaşanılan alanlara yayılır.
– Döşeme üzerinden bina yapısı ile
– Makine dairesi duvarlarını geçerek hava ile
– Hava besleme kanallarında hava ile
– Dönüş havası sisteminde hava ile
– Kanal cidarlarından geçerek hava ile